top of page

PUUHA-SÄÄNNÖT

Puuhasäännöt
teddy peukku 1_1.png
PuuhaPark- yleiset Puuha-säännöt!

1. Tarkista aina omat vaatteesi ja varusteesi, jotta ne varmasti soveltuvat puuhaamiseen. Älä käytä mitään kehosta irti roikkuvaa pitkää vaatetta, liinaa, korua, tms. joka voi tarttua jonnekin.


 

2 .Tarkista aina jokaisella suorituspaikalla yleinen turvallisuus, ennen kuin aloitat puuhailun. Mikäli sinulla on pienikin epäilys siitä, ettei suorituspaikka, suoritusvälineet tms. ole turvallisia tai ovat vähänkin vioittuneet, älä aloita puuhailua ja sinulla on velvollisuus ilmoittaa heti asiasta henkilökunnalle (lipunmyyntiin).
 

    

3. Jokaisella suoritusalueella on omat säännöt ja näillä alueilla tulee noudattaa kyseisen alueen sääntöjä. Tämän lisäksi alueiden sisällä on monella yksittäisellä suorituspaikalla vielä omat säännöt, joita tulee aina noudattaa. Jokaisella on velvollisuus tutustua, sekä noudattaa näitä sääntöjä ja henkilökunnan ohjeita. Velvollisuus astuu voimaan lipunostotapahtumasta.
 

    

4. Kaikki puuhailu ja liikkuminen Puuhaparkin alueella tapahtuvat aina omalla vastuulla. Alle 10-vuotiailla lapsilla tulee olla huoltaja mukana, joka vastaa lapsista.
 

 

5. Mikäli havaitset Puuhaparkin alueella mitä tahansa tavanomaisesta poikkeavaa, tai että joku ei noudata yhteisiä sääntöjä, on sinulla velvollisuus kertoa tästä heti henkilökunnalle (lipunmyyntiin).
 

    

6. Valitse puuhailut, suorituspaikat, sekä vauhtisi aina kokosi ja taitotasosi mukaan. Takaa tai ylhäältä tuleva väistää. Huomioi erityisesti pienet lapset. Väistä muut puuhailijat aina etäältä. Älä tee liian rohkeita ja vaikeita puuhia/temppuja itsellesi.
 

    

7. Noudata aina kaikkia sääntöjä, opasteita ja henkilökunnan ohjeita. Henkilökunnan velvollisuus on poistaa henkilö puuhaparkin alueelta, joka ei noudata puuhasääntöjä tai henkilökunnan ohjeita.
 

    

8. Jokaisen velvollisuus on auttaa tapaturman sattuessa. Ilmoita asiasta viipymättä henkilökunnalle (lipunmyyntiin).
 

    

9. Älä kuljeta puuhailu-välineitä pois niiden omilta paikoiltaan.
 

    

10. Suorituspaikoilla ei ole Puuhaparkin puolesta valvontaa, eli jokainen puuhailija ja heidän huoltajat vastaavat itse turvallisuudestaan ja siitä, että puuhasääntöjä noudatetaan

Säännöt osa1

WINTER-NALLEN SEIKKAILUVUORI-SÄÄNNÖT

1. Noudata aina PuuhaParkin yleisiä puuhasääntöjä!

2. Seikkailuvuorella ei ole valvontaa PuuhaParkin puolesta. Seikkailuvuorella huoltajan tulee tarkasti valvoa lasta/lapsia koko ajan ja ymmärrettävä, että alueella on myös muita henkilöitä.

3. Vulkan-Kraaterihypyn ollessa käytössä, alueella on aina valvoja. Hypätä saa vain ja ainoastaan saatuaan luvan valvojalta. Valvojan ohjeita tulee noudattaa.

4. Valitse Puuhat, suorituspaikat sekä vauhtisi aina kokosi ja taitotasosi mukaan.

Takaa ja ylhäältä tuleva väistää. Huomioi erityisesti pienet lapset, väistä muut puuhailijat aina etäältä. Älä tee liian rohkeita ja vaikeita puuhia/temppuja.

5. Pidä huolta ettei lapsi mene liian korkealle tai liian jyrkkään kohtaan. Vuorelta voi tippua ja siksi tulee todella valvoa lapsen kulkemista ja tarvittaessa avustaa kädestä pitäen.

6. Ryömintäluolassa tulee noudattaa oikeaa kulkusuuntaa. Luolissa tulee liikkua ripeästi, eikä sinne saa jäädä paikoilleen. Huoltajan tulee pitää huoli, että luolaan mennyt lapsi myös pääsee sieltä pois. Ongelmatilanteissa ota yhteys henkilökuntaan (lipunmyynti).

7. Winter Talvinallen kotiluolassa tulee kaikkien olla hiljaa, ettei Winter-Nalle herää.

Ethän koske nallen tavaroihin.

8. Leikkiluola on tarkoitettu alle 6-vuotiaille lapsille ja siellä tulee noudattaa yleistä leikkipaikka käyttäytymistä. Huoltaja ei saa jättää lasta yksinään luolaan.

9. Seinäkiipeilyssä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

KEPPIHEVOSAREENA-SÄÄNNÖT

1.     Noudata aina Puuhaparkin yleisiä puuhasääntöjä!
 

2.     Keppihevosareenan puuhat:
 

-         Maastorata ajanotolla

-         Esterata ajanotolla

-         Kouluratsastus kenttä

-         Laidun / harjoituskenttä

-         Keppihevostallit

-         Tuomaritorni
 

3.     Valitse puuhailut, suorituspaikat sekä vauhtisi aina kokosi ja taitotasosi mukaan. Takaa tai ylhäältä tuleva väistää. Huomioi erityisesti pienet lapset, väistä muut puuhailijat aina etäältä. Älä tee lian rohkeita ja vaikeita puuhia/temppuja itsellesi.
4.     Maasto- ja esteradalla tulee huomioida, ettei yritä hypätä liian korkeita esteitä. Radalle ei saa lähteä kunnes edellinen on tullut maaliin. Jonota vuoroasi nätisti ja maltillisesti. 
5.     Laitumella/harjoituskentällä tulee huomioida muut liikkujat.
6.     Keppihevostalleilla tulee käyttäytyä hyvin. Ethän käsittele siellä olevia keppihevosia  tai tavaroita kovakouraisesti, etteivät ne hajoa. Älä vie mitään tarvikkeita tai hevosia pois Keppihevos alueelta. 
7.     Keppihevoset tulee myös käytön jälkeen palauttaa nätisti talleihin.
8.     Alueella ei ole valvontaa, eli jokainen vastaa itse tekemisestään.

9.     Alueella saa käyttää myös omia keppihevosia, Puuhapark ei vastaa omista keppihevosista, eli pidä huolta omasta keppihevosestasi.

säännöt osa 2

SPORTTIKATU-SÄÄNNÖT

1.     Noudata aina puuhaparkin yleisiä puuhasääntöjä
 

2.     Sporttikatu muodostuu erilaisista Laji-looseista. Jokaisessa loosissa aina harrastetaan sinne tarkoitettua lajia. Yksittäisten loosien ohjeet ja säännöt löytyvät aina tarvittaessa kunkin loosin seinästä. Näitä ohjeita ja sääntöjä tulee jokaisen noudattaa.
 

3.     Spottikadulla voit harrastaa yli 50 eri urheilulajia. Kadulta näet eri lajien looseja. Mikäli loosi on varattuna, odota rauhassa vuoroasi. Loosiin saa mennä sisään vain yksi porukka kerrallaan, ellei yhteisesti toisin sovita. Eli odottakaa rauhassa vuoroanne tai käykää tällä välillä muissa looseissa. 
 

4.     Osassa urheilulajeissa tarvitaan suojavarusteita. Muista pukea suojavarusteet yllesi ennen lajin aloittamista. Osa lajeista tehdään ilman kenkiä (ilmavolttirata). Tarkemmat ohjeet löytyvät aina lajien loosseista. 
 

5.     Esineiden/urheiluvälineiden vieminen loosista ulos on ehdottomasti kiellettyä. 
 

6.     Osa urheilulajeista on vaativia, eli huoltajilla on erityisvastuu huolehtia, mitkä lajit soveltuvat ja millä vaikeustasolla huollettavilleen. Puuhapark ei voi ottaa vastuuta sporttikadun aktiviteeteistä, vaan vastuu on jokaisella itsellään tai huoltajalla, aivan kuten harrastaessa liikuntaa missä tahansa.
 

7.     Urheilu on aina vaarallista ja siinä voi pahoin vammautua, eli noudattakaa erityistä varovaisuutta ja maalaisjärkeä.

PLAY PELIAREENA-SÄÄNNÖT

1.    Noudata aina Puuhaparkin yleisiä puuhasääntöjä.
 

2.    Peliareena – Pelikenttäalueella on paljon erilaisia pelikenttiä. Alueella ei ole valvontaa, vaan jokainen vastaa itse itsestään.
 

3.    Play Parkista löytyy paljon pelikenttiä. Jokaisella pelikentällä on omat pelisäännöt, joita jokaisen tulee noudattaa.
 

4.    Esineiden/pelivälineiden vieminen pelikenttäalueelta ulos on ehdottomasti kiellettyä. 
 

5.    Osa urheilulajeista on vaativia, eli huoltajilla on erityisvastuu huolehtia, mitkä lajit soveltuvat ja millä vaikeustasolla huollettavilleen. Puuhapark ei voi ottaa vastuuta pelaamisesta pelikentillä, vaan vastuu on jokaisella itsellään tai huoltajalla, aivan kuten harrastaessa liikuntaa missä tahansa.
 

Urheilu on aina vaarallista ja siinä voi pahoin vammautua, eli noudattakaa erityistä varovaisuutta ja maalaisjärkeä.

säännöt osa 3

POLKUAUTO AREENA-SÄÄNNÖT

1.     Noudata aina puuhaparkin yleisiä puuhasääntöjä. Alueella ei ole valvontaa, vaan kaikki vastuu on käyttäjillä.
 

2.     Ajosuunta on vastapäivään, eli lähtekää ajamaan oikean kautta

 

3.     Älkää ajako liian kovaa, vaan säätäkää vauhti ajotaitoonne ja kokemukseenne sopivaksi. Erityisesti ensi kertaa ajavat, noudattakaa erityistä varovaisuutta.
 

4.     Törmääminen autolla muihin on ehdottomasti kiellettyä
 

5.     Mikäli huomaatte villiä menoa tai sääntöjen rikkomista on teidän velvollisuus tulla heti kertomaan tästä valvojalle/henkilökunnalle (lipunmyyntiin). 
 

Ajaminen on aina vaarallista ja siinä voi pahoin vammautua, eli noudattakaa erityistä varovaisuutta ja maalaisjärkeä.

POMPPULINNAMAAILMA-SÄÄNNÖT

1.     Noudata aina puuhaparkin yleisiä puuhasääntöjä. Alueella ei ole valvontaa, vaan kaikki vastuu on käyttäjillä.
 

2.     Pomppulinnamaailma muodostuu erilaisista Pomppulinnoista. Pomppulinnojen ulkopuolella on kyltti kuinka monta pomppijaa kerralla saa olla pomppimassa. 

 

3.     Pomppulinnassa olijoilla on etuoikeus pomppia ja uusia pomppijoita saa tulla sisään vasta sitä mukaan kun edellisiä poistuu. Vastuu tämän säännön noudattamisesta on kaikilla käyttäjillä ja alueella liikkujilla.
 

4.     Pomppulinnoissa tulee pomppia ilman kenkiä.
 

5.     Mikäli huomaatte villiä menoa, sääntöjen rikkomista tai liikaa pomppijoita  kerralla on teidän velvollisuus tulla heti kertomaan tästä valvojalle/henkilökunnalle (lipunmyyntiin). 
 

6.     Mikäli huomaatte, että joku pomppulinna olisi rikki, heikosti kiinni (liikkuu), ottaa tuuleen tms. tyhjentäkää pomppulinna heti ihmisistä ja ilmoittakaa asiasta henkilökunnalle (lipunmyyntiin).
 

7.     Osa pomppulinnoista on vaativia, eli huoltajilla on erityisvastuu huolehtia, mitkä pomppulinnat soveltuvat ja millä vaikeustasolla huollettavilleen. Puuhapark ei voi ottaa vastuuta Pomppulinnoista, vaan vastuu on jokaisella itsellään tai huoltajalla, aivan kuten harrastaessa liikuntaa missä tahansa.
 

Pomppulinnat ovat aina todella vaarallista ja niissä voi pahoin vammautua, eli noudattakaa erityistä varovaisuutta ja maalaisjärkeä.

säännöt osa 4

MINIGOLF-SÄÄNNÖT

1.     Noudata aina Puuhaparkin yleisiä puuhasääntöjä.
 

2.     Alueella on 12 –reikäinen Minigolf-rata. Pelaa rataa numerojärjestyksessä.
 

3.     Minigolfia pelataan 1-4 hengen ryhmissä. Mikäli haluat ohittaa jonkun pyytäkää siihen edellä meneviltä lupa.
 

4.     Minigolfissa maksimilyöntimäärä yhdellä radalla on 7 – eli kuudennen lyönnin jälkeen voi aina kirjata tuloksen seitsemän ja lopettaa pelaamisen sillä reiällä.
 

5.     Muista käyttää mailoja hillitysti, vain radalla ja pallon lyömiseen.
 

6.     Vältä radoilla kävelyä
 

7.     Mailat ja pallot tulee käytön jälkeen palauttaa nätisti paikoilleen.
 

8.     Alueella ei ole valvontaa, eli jokainen vastaa itse tekemisestään.

RULLAUS-SÄÄNNÖT

1.     Noudata aina puuhaparkin yleisiä puuhasääntöjä. Alueella ei ole valvontaa, vaan kaikki vastuu on käyttäjillä.
 

2.     Ajosuunta on vastapäivään, eli lähtekää ajamaan oikean kautta

 

3.     Älkää ajako liian kovaa, vaan säätäkää vauhti ajotaitoonne ja kokemukseenne sopivaksi. Erityisesti ensi kertaa ajavat, noudattakaa erityistä varovaisuutta.
 

4.     Törmääminen muihin on ehdottomasti kiellettyä
 

5.     Mikäli huomaatte villiä menoa tai sääntöjen rikkomista on teidän velvollisuus tulla heti kertomaan tästä valvojalle/henkilökunnalle (lipunmyyntiin). 
 

Ajaminen on aina vaarallista ja siinä voi pahoin vammautua, eli noudattakaa erityistä varovaisuutta ja maalaisjärkeä.

PARKOUR-SÄÄNNÖT

1.     Noudata aina puuhaparkin yleisiä puuhasääntöjä
 

2.     Parkour alueella tulee aina ensin tutustua alueeseen ja esteisiin. Kun olet kunnolla tutustunut alueeseen, voit kasvattaa vauhtia.
 

3.     Jokaiselle tulee antaa oma rauha toteuttaa itseään, eli sopikaa vuoroista ja aluejaoista yhteisymmärryksessä. Takaa tuleva väistää.
 

4.     Korkealla ollessanne noudattakaa erityistä varovaisuutta. Samaten tangoilla liikkuessa.
 

5.     Tee vain liikeitä joita koet varmasti hallitsevasi – älä ota liikaa vauhtia. Sopeuta vauhti taitojesi mukaisesti.
 

6.     Osa 
 

7.     Urheilu on aina vaarallista ja siinä voi pahoin vammautua, eli noudattakaa erityistä varovaisuutta ja maalaisjärkeä.

TRAMPOLIINIMAAILMA-SÄÄNNÖT

1.     Noudata aina Puuhaparkin yleisiä puuhasääntöjä.
 

2.     Jokaisella trampoliinilla on omat ohjeet, jotka tulee lukea ja joita tulee noudattaa ennen trampoliinille menoa. 
 

3.     Trampoliini Parkissa hypitään aina ilman kenkiä. Jokaisella trampoliineihin menijällä tulee olla jalassa trampoliini sukat (jarru/liukuestesukat). Trampoliinisukkia voi ostaa lipunmyynnistä, jollei ole omia.
 

4.     Trampoliineilla hyppiminen on todella vaarallista. On tärkeää, että jokainen noudattaa trampoliinien ohjeita tarkasti, sekä yleistä varovaisuutta. 
 

5.     Tärkein perusohje on, että yksittäisellä trampoliinilla saa hyppiä vain yksi henkilö kerrallaan. Mikäli tätä ohjetta ei noudata, tapahtuu varmasti onnettomuus. Tällöin vastuun kantaa AINA se henkilö, joka tulee trampoliinille viimeisenä. 
 

6.     Trampoliinilla hyppijällä on aina etuoikeus hyppiä, kunnes itse poistuu trampoliinilta. Uusi hyppijä saa tulla ainoastaan täysin vapaalle trampoliinille. 
 

7.     Mikäli huomaatte villiä menoa tai sääntöjen rikkomista on teidän velvollisuus tulla heti kertomaan tästä valvojalle/henkilökunnalle (lipunmyyntiin). Jokaisella alueella olijalla on siis myös velvollisuus vahtia yleistä turvallisuutta.
 

8.     Osa trampoliineista on vaativia, eli huoltajilla on erityisvastuu huolehtia, mitkä trampoliinit soveltuvat ja millä vaikeustasolla huollettavilleen. Puuhapark ei voi ottaa vastuuta Trampoliini Parkista, vaan vastuu on jokaisella itsellään tai huoltajalla, aivan kuten harrastaessa liikuntaa missä tahansa.
 

9.     Urheilu on aina vaarallista ja siinä voi pahoin vammautua, eli noudattakaa erityistä varovaisuutta ja maalaisjärkeä.

GRILLIALUE-SÄÄNNÖT

1.     Noudata aina Puuhaparkin yleisiä puuhasääntöjä .
 

2.     Mikäli grilleissä ei ole tulta voit halutessasi sytyttää ne tai pyydä henkilökunnalta apua, niin tulemme sytyttämään ne.
 

3.     Noudata erityistä varovaisuutta grillialueella. Älä jätä lapsia yksin tai valvomatta alueella. Vanhemmat vastaavat lapsien turvallisuudesta.
 

4.     Grilleissä on avotuli, eli varokaa. Älä käytä mitään kropasta irtoavaa esinettä, vaatetta tai korua mihin tuli voisi tarttua.
 

5.     Alle kouluikäisten lapsien vapaa liikkuminen grillialueella on kielletty
 

6.     Grillit voivat polttaa ja tuli tarttua ihmiseen – grillialueella on jatkuva palamisvaara.
 

7.     Jokainen liikku grillialueella / käyttää grillejä omalla vastuulla. PuuhaPark ei vastaa grillialueen turvallisuudesta
 

8.     Alueella ei ole valvontaa

säännöt osa 5
bottom of page